2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde Üniversitemiz bünyesinde THKÜ Model Uydu Yarışması ve THKÜ Roket Yarışması düzenlenmiş olup yarışmalarla ilgili detaylar aşağıda yer almaktadır.

• THKÜ Model Uydu Yarışması, 10 Nisan 2022 tarihinde Prof. Dr. Nevsan ŞENGİL’in danışmanlığını yürüttüğü EUDOXIA (Soner Saygın SIRMACI, Mert Efe TATAR, Efe GÜNDOĞDU, Doğukan ARSLAN, Orçun BÜYÜKKARAGÖZ), Prof. Dr. Uğur Murat LELOĞLU’nun danışmanlığını yürüttüğü RHEA (Elif ERCAN, Sabri Hakan DEMİRBAŞ, Emine ERDOĞAN, Ali Bahadır KAYNAMAZOĞLU, Berke YAZICI) ve Dr. Ceyhun TOLA’nın danışmanlığını yürüttüğü IX Space (Beril DURMAZ, Fatma Buse ALKAN, Semanur IŞIK, Galip Yiğit DAĞLI, Nurgül ÜNLÜEL, Elif ALTINBULAK) takımlarının katılımlarıyla çevrimiçi olarak MS Teams üzerinden gerçekleştirilmiştir. Takımlar 20 dakika sunum ve 10 dakika soru-cevap olacak şekilde yarışmalarını tamamlamışlardır. Yarışma sonrasında, takımların TEKNOFEST Ön Tasarım Raporu sunumlarının değerlendirilmesi sonucunda RHEA takımı yarışmanın birincisi olmuştur.

THKÜ Model Uydu Yarışması'ndan Enstantaneler

• THKÜ Roket Yarışması, 27 Nisan 2022 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Reza AGHAZADEH’in danışmanlığını yürüttüğü ABRA Ar-Ge (Taha MEMİŞ, Eray ÖZEGELİ, Hasan MUTLU, Ahmet KÜÇÜKOĞLU, Serkan GÖKAN), Dr. Ukte AKSEN’in danışmanlığını yürüttüğü AESSPHERE (Nurgül ÜNLÜEL, İrem Gökçe AKIN, Busenur SAYIN, Hazar ERTAŞ, Barış POLAT, Semanur IŞIK, Fatma Buse ALKAN, Celal GÜNDÜZ, Funda YILMAZ) ve Prof. Dr. Nevsan ŞENGİL’in danışmanlığını yürüttüğü Wyvern (Ceren KESKİN, Yurtkan YURTOĞULLARI, Yağmur KILIÇ, İlknur AKKAYA, Şamil KOLSUZ) takımlarının katılımlarıyla çevrimiçi olarak MS Teams üzerinden gerçekleştirilmiştir. Takımlar 20 dakika sunum ve 10 dakika soru-cevap olacak şekilde yarışmalarını tamamlamışlardır. Yarışma sonrasında, takımların TEKNOFEST Kritik Tasarım Raporu sunumlarının değerlendirilmesi sonucunda AESSPHERE takımı yarışmanın birincisi olmuştur.

THKÜ Roket Yarışması'ndan Enstantaneler

Bahsi geçen yarışmalara katılan öğrencilerimize Katılım ve Başarı Belgeleri 8 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen, Üniversitemiz Rektörü Sn. Prof. Dr. Hasan ERBAY ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Tahsin Çağrı ŞİŞMAN'ın da katılım gösterdiği törenle takdim edilmiştir.

Törenden Enstantaneler