Mezunlarımız başta Havacılık, Uzay ve Savunma sanayii sektöründe olmak üzere çeşitli Mühendislik alanlarında faaliyet gösteren firma, kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadır. Mezunlarımızdan bazılarıyla ilgili bilgileri ve kendilerinin LinkedIn profillerinin linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

İbrahim Arda

THK Üniversitesi, Araştırma Görevlisi | ODTÜ, Fizik ABD, Yüksek Lisans

Bahadır Erdenk

Roketsan, Sistem Tasarım Mühendisi |
MSÜ, Uzay Bilimleri ABD, Yüksek Lisans
"Hedeflediğiniz ve sizi tatmin edecek kariyer için iyi literatür araştırması ve gerçekleşmiş uygulamaların analizini yapın."

Berfin Şeker

Baykar Teknoloji, Proje Mühendisi |
Gebze Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans

Binnur Doruk

DeltaV Uzay Teknolojileri, Mühendis
"Olmak istediğiniz yere gitmek için durup beklemeyin, birden hedefte olmayı ummak yerine her an kendinize yeni bir şeyler katarak hedefinize adım adım yaklaşın. Önemli olan her an sonuca yaklaşıyor olmak ve o noktaya ulaştığınızda kendinizden emin olabilmek. (Tamamı için tıklayınız.)"

Büşra Kahraman

DeltaV Uzay Teknolojileri, Kıdemli Ar-Ge Mühendisi | Koç Üniversitesi, Makine Mühendisliği ABD,
Yüksek Lisans
"Derslerinize ek olarak programlama dilleri, analiz ve çizim programları konularında kendinizi şimdiden geliştirmeniz ileride işlerinizi kolaylaştıracak ve iş bulma olasılığınızı artıracaktır. (Tamamı için tıklayınız.)"

Büşra Şimşek

TUSAŞ, Tasarım Mühendisi |
THK Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans

Dilay Kılavuz

TÜBİTAK SAGE, Araştırmacı

Gülperi Akyol

GE Aviation, Tasarım Mühendisi |
İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak ve Uzay Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans

Kader Demirbaş

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Uzay Mühendisi
“Dünyanın önde gelen ülkelerinin yarış içinde olduğu uzay çalışmalarında, gelecekte bu sektörde aranılan ilk profile sahip olacağınız bir mesleğinizin olması paha biçilemez.”

Mercan İlayda Uçar

CTECH Bilişim Teknolojileri, Sistem Mühendisi | Yıldız Teknik Üniversitesi, Aviyonik Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans

Mete Bilger

TUSAŞ, Sistem Mühendisi |
Gebze Teknik Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Teknolojilerinde Uygulamalı İtki Sistemi Tasarım Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans
"Ülkemizin emin adımlarla ilerlemekte olduğu Uzay sektörünün bir parçası olmak isteyen tüm adaylara, bu yolda kararlı ve cesaretli olmalarını tavsiye ederim."

Nagehan Önder Yılmaz

TUSAŞ, Tasarım Mühendisi |
Gazi Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım ABD,
Yüksek Lisans
"Denemekten vazgeçmemek lazım. Biri olmazsa öbürü; mutlu olacağınız, tutku duyacağınız şeyi daha bulamadığınızı düşünüyorsanız denemeye devam edin. (Tamamı için tıklayınız.)"

Ceyda Yarımbatman

GE Aviation

Süleyman Sarı

TUSAŞ, Yapısal Tasarım Mühendisi

Uzay Tuğcular

TUSAŞ, Uydu Uçuş Dinamiği Mühendisi

Mert Can Arabacı

Uniqa Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Mühendisi
"Kendimizi sürekli geliştirmek zorunda olduğumuz bu çağda bilgi edinme arzusunu daima diri tutmak gerekiyor. Bu yüzden mühendis adayı arkadaşlara tavsiyem araştırmaya ve kendilerini geliştirmeye sürekli olarak devam etmeleridir."

Seda Büyük

Türkiye Uzay Ajansı, Mühendis |
University of Surrey, Birleşik Krallık, Uzay Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans

Hazal Önce

von Karman Institute for Fluid Dynamics, Belçika, Misafir Öğrenci Araştırmacı | University of Pisa, İtalya, Uzay Mühendisliği ABD, Yüksek Lisans
"Çevrenizdeki olaylara, kişilere, hatta öğretmenlerinizin olumsuz konuşmalarına asla takılmamalı, kendinize güvenmelisiniz. Her zaman daha fazlası için araştırma yapmalı ve tabii ki çok çalışmalısınız. (Tamamı için tıklayınız.)"

Mezunlarımızdan Kürşat Yenidoğan ve Mert Can Arabacı, Üniversitemizin de sponsorları arasında yer aldığı http://fezatr.com internet sayfasının kurulmasında aktif rol almıştır. Bu internet sayfasında, uzaydaki uyduların teknik özelliklerine, geçiş bilgilerine ve istatistiklere ulaşabilir ve uyduların yörüngelerini 2 veya 3 boyutlu olarak izleyebilirsiniz.