Genel Etkinlikler
15.12.2021

"Introduction to Control Systems for Aeronautical and Astronautical Engineers" Başlıklı Seminer

Fakültemizin çevrimiçi seminerleri kapsamında TÜBİTAK UZAY Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nden Yusuf Acar, "Introduction to Control Systems for Aeronautical and Astronautical Engineers" başlıklı bir seminer verecektir. Seminere dair ayrıntılar seminer afişinde yer almaktadır.

2009 yılında İTÜ Makine Mühendisliği ve Elektrik Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan Yusuf Acar, İngiltere'de Surrey Üniversitesi'nde Uzay Teknolojileri ve Gezegen Araştırmaları alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2011 yılından itibaren TÜBİTAK UZAY Enstitüsü'nde görev yapmaktadır. RASAT ve GÖKTÜRK-2 projelerinde Yönelim Kontrolü üzerinde çalışmıştır. Hâlihazırda Yönelim ve Yörünge Belirleme ve Kontrol Sistemleri (YYKS) Grubunda Baş Araştırmacı olarak görev yapmakta olup TÜRKSAT-6A uydusunun YYKS iş paketi lideridir.